Dmytro Aranchii Architects

Computational | Algorithmic Architecture
Posts Tagged ‘parametric interior’

Black Octopus

black octopus interior design in Kyiv city

Studio-apartments Black Octopus – a project that could only be realized with the help of the latest technologies. The precision of the design of the complex elements of the tentacle of the ceiling, and the monolithic kitchen island is performed seamlessly, bypassing the stage of the drawings, directly from the 3D model.

(more…)

Tween Coexistense

Tween Coexistence is a project of business park hall, absolutely white, that incorporates accurately defined functioning fluidity and provides form curvature expression by shadow transitions. The purpose of reception desk transforms into waiting zone, which, in turn, transmutes into the elevator hall.

(more…)

Head office of one of the biggest Ukrainian retail companies

head office of grocery in kyiv

Office interior for one of the biggest Ukrainian retail companies. The project area is 3000 m2. The main task was to provide sunlight and insolation in spaces with ceiling 5.6m height. The additional task was to create space, where people can work with pleasure and have some rest. It was decided to create ылнlightы and glass partitions in order to create second levels and maximize area utilization. This was crucial in spaces where сompactness were more important then flatness. Relax and activity zones were designed for workers’ rest and productivity.

(more…)

Dipping into Work Photos

parametric office design in Kyiv Ukraine

Office interior design in Kyiv using the methods of algorithmic morphogenesis was developed on the base of context-sensitive or adaptive systems. Office interior located in semi-basement part may be recognized by a winter garden, while ceiling architectural idea became uniting having level decreases and suspension lamps in places, where employees are concentrated, designed using so-called parametric method

(more…)

Apartment for Classmate. Photo

parametric interior design kyiv ukraine

Photo of the Apartment for Classmates. Studio with a separate bedroom with a magnificent view of western Kyiv has the maximum open space without a corridor. In addition to a spacious bathroom, the apartment also has a compact barn. Open space planning is based on the island location of the sofa and dining table. The pattern on the kitchen/bedroom window, the partition and the mirror are designed to portion the transparency, illumination and mirror. At the same time, open space geometry optimizes transits based on obstacle avoiding criteria.

(more…)

Giant’s Wall

parametric design of room in moscow

Giant’s Wall is the project of multifunctional room in Moscow flat, designed on principles of algorithmic design and parametric architecture. Interiors include in itself the most important element – the wall, around which history of geometry and morphogenesis, functions, processes and scenarios of inhabitants’s behavior unrolls. Room can be a living room, bedroom or, dining room, if needed, because it has folding-sofa transformer-table. Giant’s wall is the room design in which minimalistic and pure-form things combines into non-standard puzzle obeying the rule of use and expedience.

(more…)