Dmytro Aranchii Аrchitects

Обчислювальна | Алгоритмічна Архітектура

Чорне міжспівісунвання

Завданням було створення простору, що зустрічав би працівників і відвідувачів бізнес парку, створював би зону для спілкування поза територією з входом по пропусках. Також, потрібно було передбачити зону кафе та поєднати її з загальним простором.

Чорне міжспівуснування – другий проєкт холу в БЦ Європасаж розроблений майстернею Dmytro Aranchii Architects. На контрасті до Міжспівуснування, другий хол спроєктовано чорним, з кольоровими акцентами диванів і конструкцій навколо колон в кольорі turquoise. За функцією хол поєднує у собі зону очікування, рецепцію, кафе, зону спілкування та санітарний вузол.

НАЗВА: Чорне міжспівіснування
РОБОЧА НАЗВА: PRH2
РОЗТАШУВАННЯ: 52-58 Прахових вул., БЦ Європасаж, Київ, 01033, Україна
ПЛОЩА: 450 м2
ДАТА: 2019
ПРОГРАМА: Xолл бізнес центру
СТАТУС: Реалізовано
АРХІТЕКТУРА: Dmytro Aranchii Architects
ГОЛОВНИЙ АРХІТЕКТОР: Дмитро Аранчій
ПРОЄКТНА КОМАНДА: Богдан Гаджилов, Євген Мартиненко, Гладушевська Ангеліна
ФОТО: Алік Усік

Дивіться також проєкт МІЖСПІВІСНУВАННЯ [TWEEN COEXISTENSE]

Головним мотивом концепції є динамічні лінії, що вказують головний транзитний шлях простору: від входу до ліфтів. Патерн дублюється. На підлозі він надрукований на килимовому покритті високого рівня зносостійкості. На стелі його повторюють гнучкі елементи освітлення, які вигинаються у двох площинах. На динаміку плину ліній впливає розташування конструкцій і інженерії, диктуючи плавність потоку. В якомусь сенсі, це перегукується з рухом людей.

Трубки освітлення закріплені на дерев’яному каркасі радіально розташованих ребер. Ці конструкції утворюють рельєф, по якому ідуть смуги. Освітлення опускається у зонах, де освітленням найбільш необхідне: в центрах функцій і зонах скупчення людей.

У двосвітловому просторі обабіч головного транзиту розташовано інтерактивна інсталяцію. Її головною функцією є приваблювати відвідувачів, розважати їх, ставати точкою фото атракції та зоною прикрашання холу під час сезонних свят. Інсталяція складається з 512 світлових кульок, що можуть змінювати свій колір. Щоб привернути увагу перехожої людини, робота інсталяції починається з режиму дзеркала, коли світлова пляма з кульок повторю рух користувача. Після цього починається незалежна від людини гра, керована штучним інтелектом. Людина дає машині вхідні дані плямою свого переміщення, а далі гра відбувається самостійно. Користувачу лишається аналізувати й здогадуватись, як він повпливав на інсталяцію. Це перегукується з концепцією Ubiquitous, задуманою майстернею кількома роками раніше.

За вікном двосвітлового простору можна побачити ще одну інсталяцію. Полотно з металевої гексагональної луски кероване вітром, яке постійно створює різні непередбачувані патерни.

Дивіться також проєкт UBIQUITOUS. ІНТЕРАКТИВНА ІНСТАЛЯЦІЯ

Дивіться також проєкт СТАЛА КОНТИНУАЛЬНІСТЬ. РЕАЛІЗАЦІЯ

Поділитися посиланням:

Comments are closed.