Dmytro Aranchii Аrchitects

Обчислювальна | Алгоритмічна Архітектура

Фора. HR офіс

Проєкт офісу на 50 працівників у місті Києві. Основною задачею було повністю переосмислити офісне приміщення для HR відділу, яке багато років вже експлуатувалося і потребувало капітального ремонту. Головною ідеєю проєкту є відкритість процесів.

НАЗВА: Фора HR office
РОБОЧА НАЗВА: NVI
РОЗТАШУВАННЯ: Київ, вул. Алішера Навої
ПЛОЩА: 600 м2
ДАТА: 2019
СТАТУС: Реалізовано
ФОТО: Алік Усік

АРХІТЕКТУРА: Dmytro Aranchii Architects
ПРОЕКТНА КОМАНДА: Дмитро Аранчій, Ангеліна Гладушевська, Євген Мартиненко

HR відділ – це місце, куди люди приходять влаштовуватися на роботу. Через дизайн зображена повна прозорість компанії до будь-якого здобувача і працівника. Це втілено за допомогою скляних перегородок вздовж усього головного транзиту, а також між відділами. Здобувач одразу потрапляє у світлу і велику зону для первісного опитування та очікування. Також, організовані зручні просторі зони відпочинку, та приймання їжі. 

В основі конструкції стелі лежить контекстно-чутлива система, контекстом для якої слугують місця сидіння працівників. Лінії, що пронизують усі приміщення наскрізь, підкреслюють загальну цілісність простору. Це корелює до ідеї що компанія є одним цілим і працює як єдиний організм. Існує два ієрархічні рівні для атракторів, що задають цю систему: малі атрактори (для одного робочого місця) та великі атрактори (у місцях де багато працівників сидять близько). За малими атракторами, лінії втоплені, а великі атрактори тягнуть лінії за собою. Таким чином утворюються кратери які додають динаміки строгим лініям. Конструкції на стелі створені за допомогою параметричної моделі, що значно прискорило роботу над ними. Для будь-яких змін, наприклад для додавання нової точки робочого місця, або зміни ієрархії точки, потрібно було лише внести декілька інших параметрів. Колірне ділення слугує не лише руйнуванням міфів про сірість типових офісів. Яскраві кольори допомагають легкій навігації, працюють на легке запам’ятовування і орієнтування у просторі. 

Реновація торкнулася також фасаду будівлі. За допомогою обчислювальних методів було запроєктовано патерн плавного переходу (градієнтної пікселізації) темної фасадної плитки у світлу, тим самим враховуюче оздоблення верхніх поверхів та легко осучаснюючи поверх офісу на рівні землі.

Сталість простору офісу забезпечується використанням енергоощадного обладнання, як то: теплових насосів для опалення та кондиціонування, вентиляції з рекуперацією та великих освітлювальних діодних панелей з високим індексом світлопередачі.

Дивіться також Чорне Міжспівуснування – проєкт холу в БЦ Європасаж

Дивіться також Занурення в роботу –  дизайн офісу в Києві на Малій Житомирській

Поділитися посиланням:

Comments are closed.