Дмитро Аранчій Аrchitects

Обчислювальна | Алгоритмічна Архітектура

Повітряні Острови. Станція Шордич у Лондоні

архітектура станції шордич у лондоні

Повітряні острови, пропозиція для старої наземної станції Шордич в Лондоні, представляє бачення, яке включає в себе збереження існуючої будівлі поряд з залученням специфічної функції фешн дизайну з метою поєднання автентичного Брік Лейну та модного Шордичу. В той час як виставки, лекції та продаж власної продукції молодими дизайнерами відбуваються всередині будівлі, Повітряні острови забезпечують можливість прогулюватись та відпочивати над старою станцією / новим фешн дизайн хабом.

РОЗТАШУВАННЯ: Лондон, Об’єднане Королівство
ПЛОЩА: Площа забудови 625 м2
ДАТА: 2015
ПРОГРАМА: Реновація старої лондонської надземної станції Шордіч
СТАТУС: Конкурс
ПУБЛІКАЦІЇ: Archi.ru

АРХІТЕКТУРА: Дмитро Аранчій Architects
ПРОЕКТНА КОМАНДА: Дмитро Аранчій, Марія Аранчій, Тетяна Баштова, Ігор Кішта, Євгенія Ковальчук

Дивіться також Проект Музею Майдану у Києві від Dmytro Aranchii Architects

Проектом пропонується лишити цегляну будівлю без втручання, на скільки це можливо в поєднанні з новим зовнішнім модульним простором над землею.
Пропозиція по функції передбачає отримання місця для дозвілля зі специфічним спрямуванням в бік фешн дизайну, а саме навчального, виставкового та комерційного вузла у даній галузі як для мультикультурного Брік Лейну, так і для стильного Шордічу, місця, де люди можуть просто знайти хвильку, щоб розслабитись або стати ближчими до місцевої моди ??? зіткнутись з досягненнями молодих дизайнерів та стати частиною цього світу.

Дивіться також Архітектурну Систему Поведінкової Збірки noMad Dmytro Aranchii Architects

лондон станція шордич - архітектурний конкурс

Будівля / Реновація / Переосмислення

Напівпідвальний поверх існуючої будівлі відповідає за вуличні види діяльності: сходи, що спускаються з рівня землі до -1 поверху слугують в якості сидінь амфітеатру в той час як – 1 рівень містить сцену всередині будівлі, а також устаткований столами для майстер класів та має основний сад позаду.
Робиться лише одне втручання в будівлю 14 сторіччя, діагонально розбирається частина стіни зі сторони головного фасаду, щоб зробити головні сходи та сцену видимими.

лондон станція шордич архітектурний конкурс

[0] напівпідвальний поверх + зовнішній простір
Внутрішній простір будівлі може закриватись взимку аби зігріти відвідувачів. Зовнішній простір нижнього рівня включає в себе великий (західний) сад. Це приємне місце для відпочинку в той час як …
Внутрішній та зовнішній простори плавно сполучаються широкими сходами, більша частина котрих може використовуватись як сидіння амфітеатру для сцени, де проходитимуть лекції, публічні виступи та модні ярмарки.

лондон станція шордич архітектурний розріз

[1] перший поверх станції Шордіч присвячений функціям розкрутки та торгівлі. Молоді дизайнери та приватні модні виробники мають можливість показати свої здібності демонструючи та продаючи одяг, аксесуари та взуття в мультибрендовому відкритому просторі, який є доступним з головного (південного) фасаду та з існуючих сходів, що ведуть з нижнього рівня.

лондон станція шордич архітектура генплан

Повітряні острови / розширення / модульність / дозвілля

Розширюючий додаток представлений модульними островами, що піднімаються на колонах над землею в рамках місцевого обмеження по висоті в 9м. майданчики простягаються від Брік Лейн до старої станції Шордіч піднімаючись вище над будівлею. Обидва нижніх модулі біля вулиці та крайній зі сторони будівлі мають пішохідну доступність в вигляді сходів та спіральних рамп. В той час як весь інший простір дає можливість навчальній, виставковій та комерційній функціям, Повітряні острови уособлюють усе необхідне для дозвілля: тераси з видом на Шордічта Брік Лейн, озеленення та лавочки для спілкування та споглядання та настільний теніс, що чудово пасує до ромбічної сітки (зі стороною 6м) островів. Колона лише одного модулю знаходиться всередині будівлі, пронизуючі дах отвором 70 см в діаметрі. На першому поверсі навколо колони розташовується місце для примірки взуття.

лондон станція шордіч архітектура план

Конструкція кожного острову включає 2 частини, колону та нижню підтримуючу частину площадки. В той час як колона модульна та циліндрична, нижня частина площадки ефективно передає навантаження будучи спроектованою як континуальна форма між напівкруглою аркою (елементом класичного будівництва) та обернутої ланцюгової лінії (природньо сформованої під впливом сили тяжіння). Обидва перетини широко використані в давніх та сучасних спорудах.

лондон станція шордіч архітектура генплан

Люди можуть дістатись Повітряних островів з вулиці і спуститись в безпосередній близькості до сцени та навпаки. Острови надають незвичний спектр сценаріїв терас, послідовність розташування яких може мінятись завдяки однаковим модулям з різним наповненням. Більше того, відповідно до особливостей конструкції Повітряні острови мають здатність легко застосовуватись в різних частинах міста, користуючись перевагами для дотримання блакитної лінії та застосовуючи модульні сходові з’єднання між частинками зроблені зі сталі.

Лондон станція Шордич, архітектурна діаграма

Дивіться також Проект Музею Майдану у Києві від Dmytro Aranchii Architects

Дивіться також Архитектурну Систему Поведінкової Збірки noMad Dmytro Aranchii Architects

Поділитися посиланням:

Comments are closed.