Дмитро Аранчій Аrchitects

Обчислювальна | Алгоритмічна Архітектура

Чоловіча логіка. Інтер’єр хрущовки-студії

дизайн інтер'єру київ - параметричний дизайн

Дизайн хрущовки-студії. Вкотре беручись до перепланування невеликої однокімнатної квартири (як і в попередніх дизайнах інтер’єру в Києві) ми доклали всіх зусиль, щоб витиснути з неї максимальну функціональність, об’єднавши приміщення в єдиний мультифункціональний простір. Цей задум відповідав і логіці замовника, молодого чоловіка 24 років. Для оптимізації рутинних задач були використані параметричні/обчислювальні методи.

НАЗВА: Чоловіча Логіка
РОБОЧА НАЗВА: Ярославське шосе
РОЗТАШУВАННЯ: Москва, Росія
ПЛОЩА: 42 м2
ДАТА: 2014
ПРОГРАМА: Перетворити хрущовку на квартиру-студію
ЗАМОВНИК: Приватний

АРХІТЕКТУРА: Дмитро Аранчій Architects
ПРОЕКТНА КОМАНДА: Марія Аранчій, Ігор Кішта

Дивіться також попередній проект хрущовки-студії від Dmytro Aranchii Architects

Ви можете покрутити 3-вимірну панораму проекту Чоловіча Логіка від наших друзів Objects360 власноруч

інтер'єр київ - параметричний дизайн

Вхідна група відносно відокремлена від решти приміщення шафою з полицями, але при цьому має природнє освітлення. Вид за вікном та обідня зона, які відкриваються прямо з входу сигналізують, що ти вдома

дизйн київ - інтер'єр студії

Найближче до входу розташувалась кухня з кутами, що повторюють траекторію руху

дизайн інтер'єру київ - параметрична архітектура

Побажанням замовника було прибрати вікно та двері між кімнатою та лоджією, в результаті невисока різнорівнева конструкція, що виглядає в плані як літера Т, чітко відокремила різні зони, вмістивши в одну зі своїх частин корисні додаткові шафки. Обідній стіл, сидячи за яким так само комфортно переглядати улюблений фільм, продовжується поверхнею розділюючої конструкції

параметричний дизайн київ - інтер'єр студії

Коли приходять гості, стіл можна відсувати на центр кухні або кімнати, а різнорівнева конструкція буде слугувати барною стійкою

параметричний дизайн - інтер'єр київ

Приміщення має низькі стелі, тому були обрані накладні світильники, які вписались в інтер’єр дуже ненав’язливо і лаконічно

проект квартири київ - дизайн інтер'єру

Планування лоджії визначилось її геометрією та розташуванням входу. При цьому частину приміщення в ми виділили для розташування комори, а з протилежного боку, з максимальною кількістю денного світла, розташувалось затишне робоче місце. Також в лоджії розташувалось електронне фортепіано, одне з захоплень господаря

дизайн однокімнатної квартири - інтер'єр київ

Спальне місце ми вирішили зробити в рівень з меблями вздовж стіни. Навколо ліжка під столешнею вдало розташувались ящики для постілі подушок, та будь-чого іншого, що придумає господар. У сходинках на цей постамент також влаштувались шухляди. Над ліжком розташувалась розгалуджена система закритик та відкритих книжкових полиць, інтерполяція між якими стала декоративним елементом, що підкреслив повторення подібної геометрії на плані і в об’ємі

дизайн інтер'єру київ - перепланування однокімнатної квартири

Квартира об’єднана кольоровою гамою. В меблях використано колір хакі та бірюзовий, що контрастує з мотивами темної деревини на підлозі

дизайн інтер'єру - перепланування київ

В санвузлі хрущовки-студії комбінація білої кераміки та мозаїки з плиткою під кородований метал додає чоловічого харектеру

київ дизайн інтер'єру

При зашиванні сантехнічних мереж ми вирішили відкинути удавану симетрію, щоб залишити в санвузлі максимум вільного місця

дизайн інтер'єру київ - проект санвузла

Тему зрізів та ламаних ліній продовжують і кутова душова з дверним полотном

перепланування київ - інтер'єр квартири студії

Задачею при проектуванні хрущовки-студії була необхідність передбачити множину різноманітних зон в одному приміщенні, так аби одні з них не перетиналися, а інші доповнювали одна одну. Геометрія квартири будувалась на вихідних даних, які ми отримали після демонтажу старих перегородок та оздоблення. Так виявилось, що перепад по підлозі між колишніми кімнатками складає 10 см, звідси з’явилась невелика сходинчатість, що була продиктована доцільнісю, та продовжилась у інших елементах. Це і сходинка між обідньою зоною і зоною відпочинку. і підвищення біля спальної зони, до якого прямують сходинки, і виступаюча конструкція з підсвіткою та полицями на найдовшій стіні

Дивіться також попередній проект хрущовки-студії від Dmytro Aranchii Architects

Поділитися посиланням:

Comments are closed.